mijn beslismoment

Weet jij nog op welk moment je definitief besloot voor de maagverkleiningsoperatie te gaan?

 

Ik weet het zelf nog wel. Na maandenlang met de mogelijkheid me te laten opereren in mijn hoofd te hebben rondgelopen was het in Italië dat ik uiteindelijk de beslissing nam. In een snikheet La Marche in juli. Zomervakantie. Met man en zoontje was ik afgereisd naar een agriturismo. Dat klinkt lekker authentiek Italiaans, maar eigenlijk is het gewoon een soort Center Parcs. Waar in de zomermaanden op de zaterdag de Volvo’s met geel nummerbord de parkeerplaats op komen rijden, een schare vermoeide blonde kindertjes van de achterbank komt rollen en het oververhit ouderpaar nauwelijks meer kan lachen na alle files op de autostrada. De kindjes renden de hele dag achter elkaar aan over het terrein terwijl de ouders elkaar troffen in het barretje bij het zwembad. Maar ik was nergens te bekennen.

 

Ik hield me op in het piepkleine appartementje, met boek en de koelkast nabij waar ik stiekem regelmatig indook om plakken mortadella of kaas in mijn mond te proppen. Wat voelde ik me daar ontzettend rot en minderwaardig ten opzichte van al die strakke MILF-moeders in bikini. Maar naarmate de temperatuur steeg naar zo’n 38 graden, en no way dat ik ging zwemmen dat begrijp je, steeg mijn afkeer van mijn zelfmedelijden en lethargie naar ongekende hoogten. Genoeg had ik van die terugtrekkende beweging uit het leven en het balen van mijn lijf. De knoop heb ik daar resoluut doorgehakt. Ik zou een maagverkleining ondergaan.

 

Spijt heb ik nooit gehad van mijn beslissing. Hoewel mijn pad na mijn maagverkleining met ups en downs verloopt. Achteloos een maatje 36 bij de Zara uit het rek pakken is erg leuk, maar de mentale winst die ik uit het traject heb gehaald is zoveel mooier. Ik maak mijn dromen nu waar, niets stel ik meer uit totdat ‘ik ben afgevallen’. Mijn leven met verkleinde maag is, hoewel echt niet heel meeslepend of bijzonder, voor mij heel fijn. Het is goed zo.

-Gerelateerde berichten-

Interview met…lotgenoot Thirza

Thirza plaatste op een Facebookgroep een zeer open en eerlijk bericht over haar alcoholverslaving na maagverkleining. Van deze dappere vrouw … Lees meer

Lees verder >

Interview met…lotgenoot Roy

Laatst zag ik op mijn LinkedIn pagina een bericht voorbij komen. Van Roy. Roy schreef veel te zijn afgevallen na een maagverkleining, nu mar … Lees meer

Lees verder >

Antwoorden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*