Renteam De Kilometervreters…interview coach Frido

Vandaag vragen we Frido, loopcoach van team De Kilometervreters het hemd van zijn lijf.

Frido-Basics
Leeftijd: 34 jaar
Relatie: vriendin
Woonplaats: Rotterdam
Werk: Hoofdverantwoordelijke sportafdeling van recreatiecentrum Oostervant in Rotterdam

Frido in zes steekwoorden

Sportfanaat
Sporten is voor mij heel belangrijk. Het is echt mijn hobby. Ik ben opgevoed met sport. Het hele gezin was en is sportief. De essentie van beweging vind ik dat je het leuk moet vinden. Dat geldt voor alles natuurlijk. Ik doe het omdat ik het superleuk vind en ik kan niet zonder.

Flijmscherp
Naast dat ik 30 uur in het centrum werk, heb ik een eigen bedrijf genaamd Flijmscherp. Flijmscherp organiseert diverse trainingen, bijvoorbeeld hardloopclinics maar ook bootcamps. Ik kwam met het idee om Flijmscherp op te richten tijdens mijn vorige baan bij de gemeente. Daar organiseerde ik onder meer allerlei sportieve events en ik was alleen maar mijn creatieve ideetjes met anderen aan het delen die er vervolgens niets mee deden. Toen dacht ik ‘Als je het allemaal zo goed weet, ga het dan zelf doen’. Zodoende kwam mijn bedrijf er. Ik wil op een unieke wijze mensen in beweging zetten, en elke Flijmscherp-activiteit heeft een ‘rauw’ randje. Het hoeft allemaal niet perfect in gelikte sportscholen. De combinatie van vaste baan met mijn bedrijf werkt voor mij heel goed. Ik kan de dingen doen die ik leuk vind en inmiddels is er een hele Flijmscherp-community aan het ontstaan. De trainingen zitten altijd bomvol, supertof! Ik onderneem alleen een activiteit wanneer ik waarde kan bieden en dat lukt tot nu toe erg goed.

Blessureleed
Die blessures…ja, dat is wel erg frustrerend. Door blessureleed ben ik zo rond mijn vierentwintigste gestopt met het beoefenen van atletiek op hoog level. Ik vind het lastig wanneer ik door blessures niet kan sporten. Ik heb nu ook wat lichamelijke dingen, maar ik ben gemotiveerd om eroverheen te komen en het lijkt weer de goeie kant uit te gaan. Ik ben voorzichtig weer aan het sporten en ik merk aan mijn lijf dat dat goed doet. Als ik niet kan sporten word ik onrustig.

Motivatie
Het enige dat voor mij telt is motivatie. De deelnemers aan mijn trainingen hoeven echt geen topsporters te zijn. Iedereen krijgt 100 % van mij, van beginner tot gevorderde loper. Trainingen hoeven niet altijd zwaar te zijn, maar wel effectief. De mindset is ook belangrijk. Je moet zelf weten waar je op moet letten bij het rennen. Ik ben geen schreeeuwende drillinstructeur, maar ik verwacht 100 % inzet van de deelnemers. Je komt bij mij niet om de hele training gezellig met je buurvrouw te beppen zeg maar.

Team de Kilometervreters
Ik heb geen mensen in mijn omgeving met een maagverkleining, dus ik sta er blanco in. Ik denk zeker niet dat obesitas verhelpen alleen een kwestie is van meer bewegen en minder eten. Ik oordeel nooit zomaar. Deze opdracht vind ik supertof. Mensen met een maagverkleining hebben al een grote stap genomen en ik weet zeker dat ze deze uitdaging gaan halen. Ik vind het heel leuk om hierin een rol te mogen spelen, om de deelnemers – en via hen ook anderen – te helpen het sporten een vaste plek in hun leven te geven.

Voeding
Ik let niet bewust op mijn voeding. Het gezondere eten gaat vanzelf eigenlijk. Ik drink geen alcohol en rook niet. Doordeweeks snoep ik niet. Ik eet gewoon eigenlijk en ik kan verleidingen makkelijk weerstaan. Voor Flijmscherp en mijn eigen hardloopdoelen wil ik fit zijn. Ik heb een Surinaamse vriendin die erg lekker Surinaams kan koken. Zij is overigens behoorlijk sportief en rent ook.

Frido in het kort
Ochtend of avondmens: toch de ochtend dan.
Wat kijk je nu op Netflix: ik heb geen Netflix. Ik kijk weleens tv en dan tja…naar sport.
Guilty pleasure: ik houd van vlees, voor spareribs of saté kun je me wakker maken.
Ontspanning: door te sporten natuurlijk! En ik drink heel graag goeie koffie in leuke koffiebarretjes.
Levensmotto? Nee, dat heb ik niet. Wel vind ik dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar leven.
Nummer één tip voor beginnende hardlopers: ga niet te snel van start. Doe liever iets te weinig dan te veel. Bouw het op.

Bibian: Ten slotte nog een vraagje, Frido....eh, kunnen we afspreken geen burpies te doen??

Frido: Nou, vooruit dan....

Kijk voor meer informatie over de diverse trainingen van Flijmscherp op http://www.flijmscherp.nl

En op Facebook is Flijmscherp ook te volgen http://www.facebook.com/flijmscherp

-Gerelateerde berichten-

Interview met…lotgenoot Thirza

Thirza plaatste op een Facebookgroep een zeer open en eerlijk bericht over haar alcoholverslaving na maagverkleining. Van deze dappere vrouw … Lees meer

Lees verder >

Interview met…lotgenoot Roy

Laatst zag ik op mijn LinkedIn pagina een bericht voorbij komen. Van Roy. Roy schreef veel te zijn afgevallen na een maagverkleining, nu mar … Lees meer

Lees verder >

Antwoorden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*