Shoppen na maagverkleining

Eén van de voordelen van afvallen is toch wel dat het veel makkelijker wordt om te slagen in de doorsnee winkelstraat. Dat je niet meer bent aangewezen op een paar plus sizemodewinkels, maar lekker los kan gaan in winkels waar je vriendinnen ook shoppen. Mango, Zara, dat soort fijne paradijsjes. Gelukkig wordt het aanbod van leuke kleding in grote maten steeds ruimer en beter.

Geen tuniek meer voor mij!

Toen ik nog zwaar was, bracht ik veel tijd door gekleed in tunieken. Makkelijk ding zo’n tuniek, valt fijn over de billen. Komt in vele kleuren en uitvoeringen. Gooi er een vest overheen en je draagt ‘m nog even door van zomer naar herfst. Maar eigenlijk is het een vormloos geval, waar de kreukels al inschieten na één keer zitten en weer opstaan. Toen ik nog 60 kilo zwaarder was, hingen er wel 10 tunieken in mijn kast. Terwijl ik die dingen hartgrondig haatte. Maar ze droegen zo makkelijk. Na het afvallen heb ik ze weggedaan en gezworen dat er nooit meer een tuniek z’n intrede zou doen in mijn kast. Die gelofte afgelegd met spugen tussen je vingers door, op het leven van mijn lieve moedertje. Zo ernstig meende ik het.

Is het even wennen, dat shoppen met een (veel) kleinere maat? Yep. Met een ander lijf is het in het begin zoeken naar een nieuwe kledingstijl. Leuk hoor, dat eindelijk kunnen shoppen bij de Zara en Mango, maar vanwege de sporen die de afvalstrijd hebben achtergelaten is het helaas niet meer van everything goes. Alles wat het middenrif onbedekt laat bijvoorbeeld, dikke vette no go. Decolleté? Hoe dan met borsten die grotendeels verdwenen zijn.

En die leeftijd dan?

En dat ik zelf veertig plus zijn, welke rol speelt dat voor mij bij het zoeken naar een nieuwe kledingstijl? Moet ik daar rekening mee houden of niet? Oké, inmiddels ben ik oud en wijs genoeg om bepaalde zaken te laten hangen. Zoals shirts met ‘Rebel’ of ‘mrs. Daddy’ erop. Maar witte laarzen? Minirokjes? Het grijze modegebied voelt groot.

Maar ik ben toch niet zoveel afgevallen - waardoor ik eindelijk los kan op modegebied - om me te laten tegenhouden door gedachten over ‘wat nog kan na de veertig’? Screw that. Ik doe wat ik wil. En wat biedt het huidige modeseizoen mij. Zilveren metallic broeken waardoor je licht aandoen tijdens het fietsen geen noodzaak meer is. Die toch maar niet. Maar wel de cowboyboots die weer mogen en natuurlijk de dierenprint die massaal in het straatbeeld te zien is. Ik zeg volmondig ja tegen de midirok gecombineerd met jaren zeventig slobberlaars en laat de paarse fluwelen fluisterbroek in de winkel hangen. Gevalletje toch rekening houden met de middelbare leeftijd? Ben je gek, kwestie van stijl. De mijne dan.

Geniet!

Dus ja, het is fijn shoppen nu. Zoals Bastiaan van Schaik al zei in mijn boek ‘Een maagverkleining, en dan?’; experimenteer, leef je uit! Laat je niet meer beperken en geniet ervan.

Happy shopping!

-Gerelateerde berichten-

De hardnekkige dieetmindset

Na je maagverkleining hoef je niet meer te lijnen, in ieder geval niet als je onder lijnen de diëten verstaat die in deze tijd van het jaar … Lees meer

Lees verder >
Sporten na maagverkleining | Renteam Maison Kiwi

Sport en ik; nog geen gelukkige combinatie

Ik weet het, echt, je hoeft mij niets te vertellen over het belang van sport. Want sport is goed voor ons, op zoveel verschillende manieren. … Lees meer

Lees verder >

Antwoorden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*