Update…Roy over zijn buikwandcorrectie

Eerder heb ik Roy gesproken over de crowdfundactie die hij had opgestart om een buikwandcorrectie vergoed te krijgen. Na zijn maagverkleining kreeg Roy last van huidoverschot, dat hem vooral bij zijn sportieve activiteiten hinderde. Inmiddels is Roy geopereerd. Hoogste tijd voor een update.

Bedrag bij elkaar gekregen
Op 23 mei 2019 heb ik in Hilversum bij de Bergman Kliniek een buikwandcorrectie gehad. De kosten voor deze operatie heb ik inderdaad door een crowdfundingactie bijeen moeten krijgen. Helaas heeft de ziekenkostenverzekeraar helemaal niets vergoed. In januari heb ik via doneeractie.nl een doneeractie op gezet met het idee dat ik dan misschien in 2020 wel geopereerd zou kunnen worden. Ik had het idee om het rustig aan te doen en het niet aan de grote klok te hangen, want sommige mensen hebben toch het idee dat je aan het bedelen bent. Nu moet je weten dat ik taxi chauffeur ben, en een van de klanten is het Loodswezen Amsterdam IJmond, zij zorgen er voor dat de grote zeeschepen veilig de haven van Amsterdam via de zeesluizen in IJmuiden binnen kunnen lopen. Nadat een van de loodsen mij vroeg hoe het ging en ik hem vertelde dat ik veel last had van overtollig vel en een ontstoken navel tijdens het sporten, en dat ik daarom een actie was gestart voor een operatie die niet vergoed werd besloot hij actie te ondernemen. Op dat moment waren er al een paar donaties gedaan maar het liep nog niet echt op. Dit vond ik helemaal niet erg, ik had er tenslotte toch een jaar voor uitgetrokken. De dag erna moest ik voor een interview naar het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven en tijdens dat interview ontplofte mijn telefoon. Het is namelijk zo dat van elke donatie die word gedaan je een berichtje krijgt op je telefoon. De desbetreffende loods heeft toen hij die avond nadat ik hem in de taxi had een mailtje gestuurd naar al zijn collega’s. Hij heeft zijn collega’s de link gestuurd die hij heeft opgezocht op doneeractie.nl. Op deze link staat ook een kleine bio van mij met mijn verhaal over hoe en waarom ik deze actie ben gestart. Nadat ik klaar was met het interview en op mijn telefoon keek kon ik mijn ogen niet geloven, in 1 uur tijd was de helft van het totaal bedrag 5800 euro al gedoneerd. De tranen kwamen van zelf, zo blij was ik. De volgende dag was het bedrag bij elkaar. Man, wat geweldig, maar ik voelde mij ook erg opgelaten en wist niet hoe ik moest reageren tegenover de loodsen. Ze bedanken was het enige dat ik kon doen.

De operatiedag
Op 23 mei om 11:30 was het dan zover. Spannend? Nee joh, eerder opgelucht voelde ik me. Eindelijk van het overtollige vel af en weer een navel die niet ontstoken is. Om 9:00 stappen Petra mijn vrouw) en ik in Haarlem in de trein naar Hilversum. In Hilversum lopen wij ontspannen van het station naar de Bergman Kliniek om mij daar om 10:00 uur te melden. Ik merk aan mij zelf dat het nu wel een beetje spannend wordt, mede doordat er binnen in de ontvangsthal een mevrouw flauw valt door de spanning en ik hoor van de mevrouw die bij haar is dat ook zij een buikwandcorrectie heeft gehad. Gelukkig valt het mee en is de verpleging er snel bij. Nadat alle commotie voorbij is en ik mij gemeld heb ga ik naar de afdeling. Dan gaat alles in een stroomversnelling en ben ik eerder aan de beurt dan gepland. In de operatiekamer komt de chirurg nog even kijken en het operatievlak aftekenen. Als dit gedaan is en ik er uit zie als een wandelende wegenkaart en word ik de OK in gereden. Na een droom te hebben uitgezocht val ik in een diepe slaap om 1.5 uur later weer wakker te worden. Als ik weer goed wakker ben komt de chirurg nog even langs. Er is ongeveer 30 centimeter vel en een half kilo vet weggehaald. Verder heb ik geen complicaties gehad en mocht ik de volgende dag weer naar huis. Na ongeveer een maand ben ik voor het eerst weer gaan hardlopen in de sportschool. Slapen is de eerste periode nog wel een klein probleempje, op de zij liggen gaat prima maar het draaien van je rug naar je zij is nog een beetje pijnlijk. Dit komt door de liposuctie die ze hebben uitgevoerd in de schaamstreek. Eigenlijk is de hele operatie mij erg meegevallen, maar dit is voor iedereen verschillend denk ik. Het belangrijkste is vooral je te houden aan de afspraken die je maakt met de artsen en deze goed op te volgen.

 

zo'n zes weken na operatie (eigen beeld)

Blij met de operatie?
Jazeker, na vandaag 8 km hardgelopen te hebben op de loopband weet ik het zeker. Eindelijk rennen zonder compressieshirt en zonder al het geschud van overtollig vel. Ook nu ik mijzelf in de spiegel zie ben ik zeer tevreden. Mijn buik is weer strak (ook al zit er nog wel wat vocht) en mijn navel is nu niet meer ontstoken. Ik ben zeer tevreden en ben blij dat ik weer gewoon achter mijn navel aan kan rennen, deze was namelijk voor de operatie eerder de bocht om dan ik zelf.

Nieuwe hardloopdoelen
Nu de operatie achter de rug is ga ik weer trainen voor de Halve marathon van Haarlem, deze is op 29 september. Dus nu weer langzaam opbouwen hier na toe en wie weet als alles goed gaat nog dit jaar nog een najaarsmarathon, maar dat heeft voor mij geen prioriteit. Volgend jaar wil ik zeker 1 marathon lopen en ga ik trainen voor een ultra loop van 60km later in het jaar. Nu eerst weer rustig opbouwen en dan weer knallen.
Ik heb er zin in!!!!!!!!

-Gerelateerde berichten-

Hebben wij meer kans op besmetting met het Coronavirus

Ik lees op verschillende Facebookgroepen voor mensen met een verkleinde maag bezorgde berichten. Van mensen die zich afvragen of ze meer kan … Lees meer

Lees verder >

Stoppen met vechten tegen de kilo’s?

Ik las gisteren deze column van wetenschapsjournalist Asha ten Broeke. Ik heb eerdere stukken van haar gelezen die ik erg goed vond. Ook vin … Lees meer

Lees verder >

Antwoorden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*