Zwangerschap na maagverkleining

Het afvallen na een maagverkleinende ingreep heeft regelmatig als positief effect dat onze vruchtbaarheid (voor de ladies onder ons natuurlijk) flink verbetert. Er zijn veel lotgenoten waarbij het jarenlang niet lukt om in verwachting te raken, maar die na de operatie afvallen en een kindje verwachten. Superfijn natuurlijk!

 

Maar een zwangerschap na een maagverkleining, vooral in het geval van een gastric bypass, vraagt wel iets meer van de aanstaande mama én de begeleiding dan een standaard zwangerschap bij iemand zonder verkleinde maag. Sowieso wordt altijd aangeraden het eerste jaar na de ingreep niet zwanger te worden. Het afvallen is dan nog volledig in gang en in die fase is een zwangerschap zeker niet aan te raden om vitamine- en mineralentekorten te voorkomen.

 

Binnenkort volgt een uitgebreide blog over zwangerschap na een maagverkleining. Hierbij wordt ook het onderzoek betrokken waar een paar dagen terug veel over te doen was. Namelijk dat uit onderzoek bleek dat zwangere vrouwen met een gastric bypass meer kans lopen op complicaties. Dit vanwege - kort samengevat - het verhoogde risico op beknelling van de darmen. Wanneer bij een zwangere patiënte een darmbeknelling zich voordoet zal ze geopereerd moeten worden. Dit kan een risico op vroeggeboorte van het kindje met zich meebrengen. Als deze situatie zich voordoet en het wordt niet tijdig herkend door de artsen kan dat een behoorlijk gevaarlijke situatie opleveren.

 

Binnenkort meer! En heb jij net een kindje gekregen na je maagverkleining en zou je het leuk vinden om je verhaal over je zwangerschap hier te delen, neem contact op!

 

fotocredits: Unsplash

-Gerelateerde berichten-

Update…Roy over zijn buikwandcorrectie

Eerder heb ik Roy gesproken over de crowdfundactie die hij had opgestart om een buikwandcorrectie vergoed te krijgen. Na zijn maagverkleinin … Lees meer

Lees verder >

#vraaghetdeexpert. Dr. Lameijer over een bezoek aan de SEH

Het is niet een plek waar we graag willen verblijven, maar helaas krijgt een klein gedeelte van ons, mensen met verkleinde maag, te maken me … Lees meer

Lees verder >

Antwoorden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*